roadtrip Finland

 
Som sagt så bilade vi till Finland, längs kusten norrut i Sverige och sen vidare in i grannlandet.
Vi började vår resa från Stockholm, och hade då sällskap av Magnus, upp till Umeå.
Första stoppet var en snabb kaffe i kasinostaden Sundsvall. Jag upptäckte till min förtjusning att det stod drakar i olika former runt om på stadens gator och torg. Så roliga! Hade velat fota allihopa :)
 
                            
 
Vidare längs vägen kom något som jag hade sett mycket fram emot att få se, nämligen Höga Kusten bron. Och visst är den häftig, Sveriges längsta hängbro? 
 
 
Vi övernattade hos Magnus pappa i Umeå och efter en fika på stan nästa dag stannade Magnus kvar i Björkarnas stad, medan jag och Maarit åkte vidare norrut och mot den finska gränsen. 
 
 
Det längsta norrut jag har varit tidigare i vårt avlånga land är Härnösand, men efter den här resan har jag befunnit mig ända upp i Haparanda :)
Vi fortsatte längs kusten även i Finland fram till Oulu (Uleåborg på svenska), där vi tog in på hotell.
Dagen efter svängde vi innåt landet och körde genom ett vackert skogrikt och sjöfyllt landskap bort mot östra Finland, där vi hälsade på Maarits morbror och sen vidare till hennes kusin, som vi sov över hos. 
  
 
På midsommarafton, som var resans fjärde dag, styrde vi kosan mot Maarit pappas stuga. Vi kom fram tidigt på eftermiddagen och hennes pappa hade värmt upp bastun till oss :) Efter badet blev det grillning och ett kubbliknande spel som heter Mölkky, nere hos Maarits farbror. Tyvärr finns det inga bilder från den underhållande midsommarkvällen eftersom jag glömde kameran, men väl från natten då jag och Maarit kom på att vi ju var tvungna att plocka de sju blommorna att lägga under kudden. 
 
 
Och visst ser vi nöjda ut med våra microbuketter? Men ingen av oss träffade någon som kan tolkas som en framtida man i våra drömmar den natten :( En släkting till Maarit berättade för oss dagen efter att det berodde på att vi inte hade plockat blommorna nakna :) Hahahaha!
 
 
 
 
Midsommardagen bjöd på samma väder som följt oss hela resan; en himmel full av moln som oväxlande gav ifrån sig regn eller lät solen titta fram en liten stund. Fast denna dag kom även en hagelskur. Inte ett väder som inbjöd till några storslagna strapatser, men det blev i alla fall en sightseeingtur runt i trakten.
 
 
Och sen nästa dag skjutsade Maarit mig till Helsingfors flygplats där jag tog planet hem och lämnade henne kvar i de vackra finska skogarna :)
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Alice

Men mysiglajnen ni haft <3

Svar: Japp! :)
vajb

2014-06-24 @ 22:17:45
Postat av: Gabi

Fina bilder! Påminner mig verkligen om min barndom. Jag är ju född i Boden och längtar konstant tillbaka till Norrbotten, hade kunnat fira semester där jämt (tyvärr verkar ingen annan familjemedlem förstå mig och föredrar varmare trakter).

Svar: åh! jag hoppas det blir av för dig nångång. Det är ju jättevackert där och så häftigt med solen som aldrig går ner :)
vajb

2014-07-04 @ 09:13:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0