läst i mars

 
 'Ur kackelackors levnad' Inger Alfvén
 
På en båt i Västindien förverkligar Henrik sin bild av frihet tillsammans med sin fru Eva och deras tre barn. Torsten, som är barndomsvän med Henrik, kommer ner och hälsar på tillsammans med sin flickvän Marianne. Alla fyra får, i vars ett avsnitt i boken, göra sina röster hörda och berätta om det drama som kommer att utspela sig mellan dem.
Jag har läst Inger Alfvén tidigare och jag gillar hennes språk och berättesler om hur våra inte alltid så vackra sidor påverkar människorna omkring oss.
 
* * *
 
 
Jag måste säga att jag är ett stort fan av ljudböcker. Att kunna bli underhållen av härlig historia, medan man lagar mat, åker tåg eller ligger nerbäddad med feber och inte orkar nånting annat, är bara helt oslagbart. Under mars lyssnade jag på två böcker; 
 
 
'Tango för vilsna själar' Lucy Dillon
 
Den före detta proffsdansaren Angelica återvänder till sin barndomsstad för att ta hand om dödsboet efter sin mamma. Hon startar en kvällskurs i sällskapsdans på orten och parallellt med historien om Angelica's liv får man också följa de par, som av olika anledningar, sökt sig till kursen. 
Det är inte den bästa feelgood boken jag läst, men historien är söt och att dansa är ju nåt av det bästa som finns :)
 
 
'Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö' Håkan Nesser
 
Pojkarna Erik och Edmund ska spendera sommarlovet tillsammans med Erik's storebror Henry eftersom papporna måste jobba och deras, på olika sätt, sjuka mammor inte kan se efter dem.  
Redan från början avslöjas att något fruktansvärt ska hända och när Henry inleder ett förhållande med den vackra Ewa, som är fästmö till den kända handbollsspelaren och bråkstaken Berra Albertsson börjar man ana vartåt det barkar...
Jag gillade den här historien, som gav mig lite 'Stand by me'-vibbar när jag lyssnade på den. Det är Håkan Nesser själv läser upp boken och hans röst och sätt att läsa passar verkligen. 
Jag blir nyfiken på filmatiseringen...
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0