hissar

Jag har en åsikt om hissar. Kanske inte så mycket att ha en åsikt om egentligen, men det har jag i alla fall.
För det första så gillar jag inte hissar som pratar, dvs talar om vilken våning man är på. Jag förstår inte poängen med att höra den elektroniska rösten tala om något som jag redan vet. Om vi nu tänker oss att det skulle ha den praktiska funktionen att det ska vara lättare för synskadade att åka hiss så undrar jag varför våningsknapparna i så fall inte är utrustade med blindskrift. Eller är det meningen att den blinde ska trycka på alla knappar och sen lyssna på hissen och kliva av när den talar om rätt våning?
För det andra tycker jag det borde vara obligatoriskt med spegel i hissar. Den korta tid det tar att förflytta sig mellan våningarna är ett perfekt tillfälle att kolla att frissan är bra och att sminket sitter där det ska.
Och sen undrar jag varför så många hissar är så "ointelligenta". Till exempel; jag står på våning 3 och har tryckt på knappen för att åka uppåt. Hissen är på väg ner med några personer. En av dom ska kliva av på 3an. Då kliver jag givetvis in i hissen, eftersom den ändå är där, och åker med till våning 1 där de andra ska kliva av. När hissen sen ska åka upp till 5an, dit jag är på väg, så stannar den på 3an för att jag tidigare har tryckt på uppknappen på den våningen, men det står ju ingen där. Jag är i hissen. Det finns ingen logik i detta. Rimligen borde det nollställas när hissen stannar på en våning, även om den är på väg i annan riktining än vad som tryckts på.
Detta var mina funderingar kring hissar.


kill our vibe

Jag tycker inte att det här är världens bästa låt, men när jag hörde den på radion så började jag skratta. Att jag dessutom hörde fel och tyckte att de sjöng "A vibe" istället för "OUR vibe", gjorde det faktiskt ännu roligare. Det hade varit en grym text; "nobody can kill a vajb". Hahahahahahaha!


RSS 2.0