löv

Jag har ett skåp. Ett skåp där saker av alla de slag har samlats. Ni vet, ett sånt där ställe där man slänger in allt det där som inte ska ligga framme när man får gäster och där det som man inte vet var man ska göra av hamnar.
Igår tömde jag skåpet. Hela golvet i vardagsrummet blev belamrat med allehanda grejer och mitt bland allt låg det ut två torkade, pressade och hjärtformade små löv.


shaun tan

Förra året i oktober fick jag boken "The red tree" i present och jag blev överförtjust i de helt underbara illustrationerna. Jag visste då ingenting om författaren och illustratören Shaun Tan från Australien men upptäckte att han i år tilldeladats det litterära priset ALMA, som delas ut till minne av Astrid Lindgren och det fick mig att googla honom och jag hittade hur mycket läckra bilder och illustrationer som helst på hans hemsida. Han är grymt duktig och inspirerande. Här är ett urval.
Dagens Tröja # 7 & 8

Idag blir det två tröjor på en gång, för dom hör liksom ihop även om dom är olika :-) Så här kommer två plåtar kanelbullar, båda i damstl. S;
 

 

 

 
Under juli lägger jag upp mina egen designade t-shirts här på bloggen. Det finns bara ett ex av varje och är man intresserad av att köpa en tröja så kontakta mig via bloggen genom att skriva en kommentar och lämna en mailadress som jag kan nå dig på. Först till kvarn gäller och priset är 250:-
 

hiss

Jag har en del åsikter om hissar, som jag skrev om i ett inlägg här på bloggen för typ ett år sen. Här är en kille som har tagit hela hiss grejen ett steg längre :-) Jag skulle gärna åka discohiss :-))


Dagens Tröja #6

Under juli kommer jag att lägga upp mina egen designade t-shirts här på bloggen. Det finns bara ett ex av varje och är man intresserad av att köpa en tröja så kontakta mig via bloggen genom att skriva en kommentar och lämna en mailadress som jag kan nå dig på. Först till kvarn gäller och priset är 250:-
 
Dagens tröja är i damstl. XL
 

 


brodera skal

Har hittat en väldigt nice blogg som heter Fröken Textil och från den snodde jag dom här bilderna på hur man kan pimpa sin iPhone :-) Mer info finns på Allt om Mac.


gosedjur á la Sid

En kreativ och pysseltokig 9-åring frågade mig om vi inte kunde sy ett gosedjur.
- Hur ska den se ut? frågade jag.
- Jag vet inte, svarade hon först, men efter en liten stunds pratande fram och tillbaka hade hon ändå lyckats beskriva att det skulle vara en rad med gubbar.
Då var det dags att plocka fram stora lådan med tyger och vraka och välja vilka som skulle passa. Vi bestämde att det skulle vara knappar som ögon.

Vi klippte ut 10 bitar i A4 storlek. Två bitar till varje gubbe, en fram och en baksida.

På framsidorna sydde vi på munnar, ögon och några fick även hår.

Därefter sattes framsida ihop med baksida, innan gubbarna syddes ihop med varandra.

Nu är alla sidor sydda utom nederkanten.

"Kudden" fylldes med vadd och sen syddes nederkanten.

Därefter syddes en söm mellan varje gubbe.

Jag vet att dom längst ut till höger heter "Gladis" och "Suris" men om dom andra tre fått något namn är oklart, men visst blev den fin? :-)

Dagens Tröja #5

Fåglar var temat för de första fyra tröjorna, som ni säkert märkte ;-) De näst kommande tröjorna kommer också att ha en röd tråd, nämligen min favorit sysselsättning; fika :-)
Dagens tröja är i damstl. XL
 

 


Dagens Tröja #4

Dagens tröja är i damstl. S och har en vit fågel :-)
 

 


Dagens Tröja #3

Dagens tröja är en damstl. XL
 

 


att trycka en tröja

Det finns många sätt att trycka mönster på tyg. Ett av dom är att skära och klippa ut mallar i papper och använda en tryckram. Det går till så här:
 

 
Först kopieras och klipps mallarna ut.
 

 
För att färgen inte ska gå igenom tröjan läggs tidningar mellan. Tröjan tejpas fast så att den ska ligga stilla.
 

 
Därefter läggs mallarna ut och de delar av tröjan där man inte vill att det skulle komma någon färg täcks.
 

 
Sedan läggs ramen ovanpå och färg hälls vid ena kanten. Trägrejen som ligger främst i bild kallas för rakel och med den drar man färgen från ena kanten till den andra.
 

 
Så här.
 

 
Sen är tröjan klar :-) När den är torr ska färgen fixeras med värme innan den tvättas.

Dagens Tröja #2

Dagens tröja har ett tryck som jag har valt att kalla "Svansjön" :-) Den är i damstl. S och har tryck både på fram och baksidan.
 

Dagens Tröja #1

Under juli kommer jag att lägga upp mina egen designade t-shirts här på bloggen. Det finns bara ett ex av varje och är man intresserad av att köpa en tröja så kontakta mig via bloggen. Först till kvarn gäller och priset är 250:-
 
Först ut är en barntröja i storlek 120 med två fåglar.
 
 


t-shirts

Jag håller på och planerar för att starta upp en webshop, där planen är att jag ska sälja min egna grejor, men fram tills dess att jag kommit igång med den så tänkte jag smygstarta med försäljningen av Vajb-designade t-shirts här på bloggen :-)
Projektet som jag valt att kalla "Dagens Tröja" kommer att pågå under juli. Det blir t-shirts i olika storlekar som jag på varierat sätt utsmyckat och som kommer att kosta 250:-/st. Det finns bara ett ex av varje tröja och alla tröjor kommer att ha min textiletikett.
Och i morgon kommer den första :-))
 


RSS 2.0