little talk

Det här är också en låt som jag tyckte om från första stund jag hörde den. Jag tycker deras röster låter så bra tillsammans. Men när jag såg videon första gången blev jag besviken, för jag tycker inte alls den passar ihop med låten, vilket är väldigt orättvist mot videon för jag tycker samtidigt att den är väldigt snygg. 
 
 

armband

Jag har hittat ett armband som jag verkligen skulle vilja ha. Känner att det passar mig, min stil och min personlighet... ;-)
Vet inte om de finns att köpa i Sverige, men går tydligen att beställa här.
 
 

lampor

Det är otroligt inspirerande att vandra runt i Florens och titta på allting, som till exempel alla dessa vackra lampor som staden är så rikt utsmyckad med. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I will wait

Under renoveringen i huset var radion en ständig följeslagare och en dag så stannade jag upp mitt i ett penseldrag och var tvungen att gå och höja volymen. Många låtar växer och blir bättre och bättre ju mer jag hör dem medans andra blir jag bara kär i på en gång. Brukar det hända er? För mig sker det titt som tätt. Och det här var en sån. Jag blir så glad när jag hör den :-) 
 
 

fler bilder från Florens

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ny blogg

 
Jag har ju från och till skrivit om det jag läser här på bloggen, men nu har jag bestämt mig för att mitt läsande ska få en egen plats att uttrycka sig på. Därför har jag startat bloggen Tant Blå

söndagspromenad

Jag och min kamera tog en höstlig promenad genom Florens. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

tygkasse

Jag skaffade mig en tygkasse första gången jag var i mataffären som ligger närmst där jag bor i Florens, för att slippa att varje gång köpa deras plastpåsar, som jag tycker är för små och för tunna. Det är inte mycket man kan stoppa i dem utan att de går sönder.
Nästa gång jag kom dit frågade kassörskan om jag behövde påse (man tar inte påsar själv här som man gör i Sverige, utan personen i kassan ger dom till en). När jag nekade till det och visade upp min ihopvikta typpåse tittade hon på mig som om jag stulit den. Hur jag nu skulle kunna ha hunnit ta av och göra mig av med plasten som de är packeterade i och vikt ihop påsen till ett snyggt litet paket samtidigt som jag lastade upp varor på bandet...
Men det gav mig en tankeställare; jag måste "pynta" min kasse, så att det syns att den är min. Jag vill inte känna mig misstänkt för att vara tjuv varje gång jag går och handlar. Vilket ju egentligen är helt absurt, för OM jag skulle få för mig att stjäla nåt nångång så tror jag inte att en illgrön tygkasse från Coop skulle vara mitt första val... Men å andra sidan, det kan ju inte kassörskan veta. 
Så alltså, jag bestämde mig för att smycka min kasse. För att göra detta är det enda material jag har att tillgå här nere för tillfället nålar och tre rullar sytråd...
 
 
Det finns ju många sätt att göra det här på, men min utgångspukt är att täcka över loggan och texten. 
 
 
Jag gjode först en enkel skiss och ritade sen ut mönstret på kassen. 
 
 
Och sen var det bara och sätta igång att sy. Japp! Det kommer att ta en stund att bli klar. Lovar att visa det färdiga resultatet senare. 
 
 
 

självporträtt nov 2012


mönster

Basilica di Santa Maria del Fiore är en katedral i Florens som byggdes under 1300-talet, när den gamla katedralen hade blivit för liten. När bygget var klart var det världens största kyrka, precis så som man hade föresatt sig. Hur länge den var världens största vet jag inte, men den är det i alla fall inte längre.
Jag är mest fascinerad av mönstret av vit, grön och röd marmor som smyckar utsidan från topp till tå. Jag som älskar mönster!
Men fasaden är inte alls lika gammal som själva byggnaden utan tillkom efter en tävling 1864, som vanns av Emilio De Fabris, och stod färdigt 1887. Den har fått mycket kritik för att vara överdriven, men jag tycker det är helt fantastiskt! 
 
 
Fyllde min kamera med detaljer från detta mästerverk.
 
 
   
   
 
 
 
 

 

låt i tiden

Nu när jag styrt kosan till Italien så vore det väl passande med lite italiensk musik. Nytt från Eros Ramazzotti.
 

RSS 2.0