trädgård

 
Mönster som får växa fram fritt över pappret... Jag ser en trädgård. Någon som har nåt annat förslag på vad det föreställer?
 

bilden som liknade nånting annat

 
Inledningsvis kom jag att tänka på Victorias tulpaner, vilket ledde tankarna till blommor generellt och då började de här boll-liknande växterna kliva fram på pappret. När bilden var klar påminde den mig om ett fotografi som jag tog i Sagres, Portugal för två och ett halvt år sedan. Kan ni se likheterna?
 
 

tulpaner

Min svägerska Victoria har en blogg, där hon bland annat skriver om träning, inredning, DIY och outfits. Idag har hon lagt upp en bild på de underbara tulpaner hon köpt (vilket ju är ett oerhört smart sätt att få lite vårkänsla, nu när man börjar bli trött på vintern).
Bredvid tulpanerna står en bild som jag har gjort! :-) Jag blev så glad när jag såg det! Det allra roligaste är att jag bara två sekunder innan jag fick upp hennes inlägg på datorskärmen hade tänkt på just den bilden :-) Ett av livets små fina sammanträffanden.
Det är ett linoleumtryck som jag bloggade här.

nytt försök

 
Som jag skrev i ett inlägg i mars förra året, så skickade jag då ett utkast till en barnbok till ett förlag. För några månader sen fick jag veta att de inte var intresserade, vilket givetvis kändes väldigt tråkigt. Jag visste redan då att jag kommer att skicka det vidare till andra förlag, för jag tror verkligen på den här idén, men det har behövts lite tid för det att bero. Men nu är pennorna redo att ro drömmen i mål! 

rund gubbe

 
Jag satt med pennan i handen. Jag ville rita, men hade ingen aning om vad. Det började med en cirkel och slutade med att det blev en liten konstig figur... Det blir väldigt ofta gubbar av något slag när jag börjar teckna utan specifikt mål. 

modeskiss

 
Ibland händer det att jag gör modeskisser även om det nuförtiden sker väldigt sällan, eftersom jag i princip aldrig syr kläder längre. Och det känns att man lagt av sig...
Ni som följer bloggen har nog förstått att jag finner mycket inspiration i musik, med tanke på alla musikvideos jag lägger upp här, och förlagan till det här linnet såg jag faktiskt i en video härom dagen :-)

trafikskyltar

Florens. 
 
Det är nåt speciellt med trafikskyltar. Den enkla grafiska formen och de klara färgerna tilltalar mig oerhört mycket.
När jag gick sista året på folkhögskolan så tog jag även körkortet och alla dessa timmar med näsan över kortkortsboken resulterade i att jag i slutet av vårterminen tryckte ett stort tyg fullt med trafikskyltar :-) 
 

min gardin

 
 
 

dagbok

 
Jag har börjat skriva dagbok igen för första gången på hundra år. (..tja, kanske inte hundra, men väldigt många i alla fall...) Det beror på att jag hittade denna ursnygga dagbok i min favoritbutik här i Florens; 'Fabriano'. Till stuket påminner det om 'Ordning och Reda' eller 'Bookbinders Design', men det är nånting med det här märket som har en större dragningskraft på mig. Kanske är jag svältfödd på tillgång till snygga produkter eller kanske det bara nyhetens behag, jag vet inte, men jag kan hur som helst gå omkring i den lilla butiken hur länge som helst och vända och vrida på varenda liten pryl. 
Jag är väl medveten om att märket finns i Sverige, men en hel butik med kort, pennor, kalendrar och alla olika typer av anteckningsböcker? Inte enligt deras hemsida i alla fall och de borde ju ha koll... ;-)
 
  
   

Produktbilder från deras hemsida.

nya pennor

 
Fördriver tiden med att rita mönster med mina nyinköpta pennor. Skiss på ett nytt lapptäcke kanske? Jag längtar så mycket efter att få skapa med tyg... Av alla saker jag har nedpackat så är nog symaskinen det jag saknar allra mest.

ho hey

Sitter i köket i lägenheten i Florens och pluggar italienska glosor. I bakgrunden har jag tv'n på som sällskap. Jag har hittat en musikkanal som serverar en härligt blandning av gammalt och nytt, italienskt och internationellt. Bland annat så går Swedish House Maffia's låt "Don't worry child" varm :-) men det är inte den jag tänker bjuda på här, utan det är en annan låt som jag har fallit för; nämligen The Lumineers och deras låt "Ho hey". Gillar den skarpt!
 
 

att flyga

Mellanlandning i Frankfurt.

 

När jag var liten var jag fruktansvärt rädd för att flyga, men så småningom övervann jag min rädsla och vågade förflytta mig över världen i luften, vilket jag är oerhört tacksam för, med tanke på alla de platser som jag har besökt och skulle annars ha missat; Paris, Portugal, USA, London, Thailand, Polen m.fl.

De första flygresorna var ordentligt utspridda över ganska lång tid, men nu under de senaste åren har intensiteten i mitt användande av flygplan som transportmedel ökat frekvent och med det har också min flygrädsla fått nytt vatten på sin kvarn. Framför allt de två senaste flygningarna till Florens var ganska ordentligt skakiga och någonstans kan jag inte låta bli att tänka statistik (trots att jag inte ens tror på den bullshiten…); att för varje flygning jag gör ökar risken för att hamna på ett plan som inte klarar sig helskinnat fram. Och detta trots att jag vet att statistiskt sett är det större risk för att jag dör i en trafikolycka (men som sagt tror jag inte på statistik överhuvudtaget…)

 

Att vara flygrädd är väl egentligen inget ovanligt, men jag tror ändå att min rädsla inte är helt normal, för det hela handlar om att jag lider av en skräck för att falla. Det som skrämmer mig är att sitta där i flygplanet och känna hur det handlöst och okontrollerat sjunker mot jorden.

Denna rädsla för att falla tror jag kommer ifrån ett starkt minne jag har från barndomen då min pappa berättade om bron i Göteborg som gått sönder och där bilarna på grund av dimman bara fortsatte att köra ut över kanten och ner i vattnet.

I samma veva åkte jag berg- och dalbana för första gången och jag upptäckte den där fruktansvärt obehagliga känslan i magen när man far nerför backarna. Hur kan någon frivilligt vilja uppleva den och dessutom tycka att det är roande?

Det är inte praktiskt att vara flygrädd när det finns så många platser kvar i världen man önskar att få besöka. Det går ju visserligen att ta sig runt jordklotet utan att använda sig av flygplan, men det är onekligen mer tidskrävande…

 

Samtidigt har jag insett att den väntetid jag har på flygplatser när jag reser själv är väldigt kreativ. Jag brukar köpa mig en öl och sätta mig med datorn. Alla dessa människor runt omkring mig som bara passerar och är helt fokuserade på sina egna resor och destinationer, och att det inte finns några "måsten" som pockar på uppmärksamhet, gör att jag kan koncentrera mig helt på att skriva. Jag är dock helt övertygad om att det går att finna samma kreativa stimulans i andra miljöer...

 

Jag avslutar med att avslöja min topp-tre lista på platser jag skulle vilja hinna se; Antarktis (pingviner är ju bara hur coola som helst!), Nya Zeeland och Island. 

 

Vilka ställen drömmer du om att besöka?


fånga drömmarna

Idag har jag gått och funderat en hel del på vad jag ska göra med mitt liv. Hur ser framtiden ut? Vad är mina drömmar? Det är så mycket jag drömmer om men det är så lite som verkligen blir av och denna insikt ledde osökt tankarna till drömfångare.
Jag har en liten vit som jag köpte i Danmark för flera år sedan, men den ligger nerpackad någonstans i en av kartongerna i källaren och blir svår att hitta, så därför tänkte jag att jag kanske skulle ta och göra mig en egen. 
Därför började jag söka information på nätet hur man gör. En bra instruktionsvideo hittade jag här. Dags att införskaffa material... 

en egen sten

 
På bloggen kurbits läste jag för ett tag sedan om den amerikanska textil konstnärinnan Lisa Jordan och av bilderna där blev jag så nyfiken så jag var tvungen att ta reda på mer. På hennes blogg, som är otroligt inspirerande, kunde man läsa om ett projekt hon håller på med. På bilden ovan ser ni stenar som hon har tovat in i växtfärgat ull och sen broderar på. Nu kan man skicka stenar till henne som hon utsmyckar och brodera ens namn på baksidan. Så kul projekt! Jag måste absolut skicka en sten! Och jag kommer definitivt att följa den här bloggen framöver. 

självporträtt dec 2012

 
Nyårsafton. 
 
 
 
 
 
 

tre första orden

 
Den här bilden la en av mina vänner upp på FB på nyårsafton. De tre första orden jag hittade var love, money och time. Det verkar ju väldigt lovande inför 2013 :-) Det gångna året har verkligen inte varit ett av mina bästa, men det betyder ju bara att det kommande året har alla möjligheter att bli så mycket bättre. God fortsättning till er alla!

RSS 2.0