jaha...and now what?

 
Efter att ha legat och torkat i långt mer än två dagar, har jag nu tagit sönder ballongen. Det var lite pilligt och som ni kan se så sitter det mycket tapetklister kvar mellan trådarna. Jag vet inte om jag kanske lät det torka för länge? Hur som helst så har jag ingen aning om vad nästa steg är, så det är dags att googla lite...
Ska bli spännande att se om det någonsin blir en lampa av det här...
En tanke som har slagit mig är; hur byter man glödlampa? Jag har ju snurrat garnet runt hela ballongen... Är det tänkt att jag ska göra hål i båda ändarna? Både för sladd och för glödlampsbyte? Det lär visa sig. Jag återkommer.
 

mönster finns överallt

 
 Ni vet dom där kuverten som, trots att vi gått in i den papperslösa tidsåldern, fortfarande trillar ner i brevlådan. Inte alla, men de allra flesta är utrustade med fönster... Ni vet vad jag menar; räkningar, skattebesked, papper från banken osv. Det är oftast inte den roligaste posten, men har ni tittat på insidan av kuverten? Det är som ett plåster på såren ;-) En massa olika färger och ibland med mönster i form av loggan från dem som skickat brevet.
Jag har under några år samlat alla olika varianter som har hamnat in i min låda. Jag har rivit bort den sida som har fönster och behållt den andra. Och när jag för skojs skull la dem tillsammans på golvet så blev det ju ett jättehärligt mönster, eller hur?
 
 
 

räkna stjärnor

 
Den här är bara så bra. 
 

golvlampa

Det är mycket fokus på lampor i min värld just nu :-) Kanske för att jag inte tycker att vi går mot ljusare tider snabbt nog... Hur som helst så letar jag efter en golvlampa till vardagsrummet. En som jag kan ha vid min gungstol, där jag tycker om att sitta och läsa, men som, efter att solen har gått ner (vilket den ju gör alldeles för tidigt...), saknar bra belysning.
När jag idag satt och studerade utbudet på nätet så ramlade jag över den här vackra italienska 50-tals lampan; Stilnovo. Helt underbar ju!
Enligt den artikel i Sköna hem, där jag hittade bilden, så såldes den på auktion för några år sedan för 24.000:-. Bara att säga grattis till den person som har ett hem som pryds av en sån här läckerbit!
 
 

ballonglampa forts.

 
Nu är den på gång. Min hemmagjorda ballonglampa :-) Ska bara torka i minst två dagar...
 

lady Antebellum

Det finns vissa låtar som får mig att verkligen vilja kunna sjunga. Det här är en av dem. Och jag vill härmed passa på att be om ursäkt till alla er som råkat höra mig kraxa med :-)
  

torn av tyg

 
När jag gör ett textilt projekt, till exempel ett lapptäcke, så jobbar jag oftast med en färg i taget. Detta har inneburit, sen jag flyttade ner mina tyger från Stockholm, att jag varje gång tillslut hade alla tyger ute på golvet eftersom de har förvarats huller om buller i en stor kartong. Det var fruktansvärt frustrerande och stod i dålig harmoni med min önskan om att ha ordning och reda. Så. Nu har ett gäng plastbackar inhandlats för att råda bot på detta problem. Det återstår att skaffa två backar till innan allt tyg har fått ett nytt hem. 
 
Jag är fullständigt medveten om att det fortfarande kommer att bli golvet-fullt-med-tyg nästa gång jag gör ett projekt, eftersom jag alltid använder golvet som min arbetsyta, men det kommer att bli en begränsad mängd och det kommer att bli mycket lättare att städa undan :-)
 
 
 

självporträtt dec 2013

 
 
En bild från lill-julafton (den 23e dec, för alla er som inte firar denna, den viktigaste av julhelgens alla dagar... Bara av den anledningen att jag råkade vara ledig denna dag och jobbade alla dom andra). Jag hade gett mig ut på stan för att hitta en svart stickad kofta, men kom hem med den här jersey kavajen istället. Same, same but very different... 
 

ballonglampa

Jag har tänkt att jag ska göra en sådan här lampa till ett av mina sovrum:
 
 
Av den anledningen satte jag mig vid datorn för att kolla på nätet vad som behövs. Jag visste att man kan använda en ballong som stomme för att skapa den här typen av lampskärm så därför skrev jag 'ballonglampa' i sökrutan. Den första bilden som dök upp var denna:
 
Bild lånad från gardsromantik.se
 
Och jag blev lite kär :-) Jag tror bestämt att jag vill ha en sådan. Kanske i vardagsrummet? Eller hallen? Jag vet inte riktigt och det får bli ett nöjsamt problem att lösa vid senare tillfälle, nu ska jag först inhandla ballonger och tapetklister så att jag kan börja med lampan till sovrummet. 
 
 

RSS 2.0