hjärtburkar

 
Jag älskar burkar. Enligt min mening kan man inte få för många. De här små söta och färgglada burkarna hittade jag på Lagerhaus. Fem stycken för endast 19:- Lagom stora för att lägga knappnålar i till exempel :-)
 

äppelträdet

 
I min trädgård har det stått ett sorligt äppelträd. Stammen var täckt av mossa och förra årets sköd blev inte större än ett ensamt litet äpple. 
 
 
Häromdagen sågade jag ner det trädet. Nu återstår 'bara' att gräva upp roten...
 

liljekonvalj

 
Det växer liljekonvaljer i min trädgård :-) Så fina! 
 

all of me

 
Den här låten är ju bara så vacker!
I radioversionen är det ingen fiol med men jag tycker bara det kompletterar och gör låten ännu bättre. 
 

korthållare

 
På bloggen eigtheen25 kan man lära sig hur man gör sånna här söta korthållare. Kanske nåt för bordplaceringen inför nästa dukning?
 

textilkonst i malmö

I vanliga fall ser skulpturen i Malmö, som jag passerar varje gång jag går till jobbet, ut så här:
 
 
men just för tillfället har den blivit utsmyckad och ser ut så här istället:
 
 
Blev så lycklig när jag såg det häromdagen. Sånt som värmer en textilnörds hjärta :-)
 
 
 
 
 

regn, regn och mer regn

 
 
Jag blev så fruktansvärt besviken när jag vaknade nu på eftermiddagen och fann att det hällregnade. Efter gårdagens fantastiskt fina väder så hade jag hoppats på att det skulle hålla i sig så att jag, på min lediga dag, kunde få vara ute och fixa i trädgården. Bland annat så behöver gräset klippas och häcken klippas, men ack nej... 
Efter några timmar övergick det till att 'bara' dugga och då gick jag ut och fotade lite i alla fall. 
 
 

solrosor

 
Det här ska jag plantera i min rabatt :-) 
 

zumba

Jag älskar att dansa och därför är det inte så konstingt att den roligaste träningsformen som jag någonsin provat är Zumba; dans och träning i kombination. Så fort jag har tillfälle och möjlighet till det så går jag på ett pass. Men idag måste jag jobba istället så jag får nöja mig med att ha zumbamusik i hörlurarna på tåget :-)
 

självporträtt maj 2014

 

jeansmöbler

Jag har fått en soffa. En skön soffa som jag ofta hänger i. Till exempel så sitter där just nu med datorn i knät och författar detta inlägg. Enda problemet är att klädseln är väldigt sliten och skulle behöva bytas ut. Jag har ett bra tag nu gått och funderat på hur jag ska lösa det. Göra det själv? Lämna in? Vilken färg? osv.
Häromdagen satt jag vid min symaskin och fogade samman de färgglada tygbitarna som tillsammans ska bli en babyfilt. Utanför fönstret föll med jämna mellanrum en regnskur och plötsligt visst jag vad jag ska göra med min soffa; jag ska klä om den med gamla jeans!
Det är väldigt vanligt för min del att medan jag håller på med ett projekt så kommer idéer till nästa och oftast kan jag knappt bärga mig innan jag får lov att sätta igång med det nya. Det är därför det alltid är så många projekt igång samtidigt :-) Det som är bra med det här soff-projektet är att jag inte kan kasta mig över det på studs. Jag måste ju först få ihop en fin liten samling av jeans som jag kan förvandla. 
Så om någon av där ute har gamla jeans som ni av någon anledning inte använder längre och ändå tänkt göra er av med så välkomnar jag dem varmt! 
Ingenting är nytt under solen och här är några av de bilder jag hittade när jag googlade jeansmöbler; 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

lapp vid lapp

 
Min tanke idag var att vara ute i trädgården, men eftersom vädrets makter bestämt sig för att regna så fann jag inte utomhusprojekt som en lämplig sysselsättning. Det blev därför istället en dejt med symaskinen och ett av de många lapptäcken jag håller på med. 
 

RSS 2.0