bokryggspoesi

För ett tag sedan florerade det bokryggspoesi på många av bokbloggarna. Jag tänkte flera gånger att jag skulle vilja se vad man kan få till av böckerna i min hylla och så igår kväll blev det äntligen dags. Det var en roande sysselsättning och jag fick ihop 3 stycken :)
 
 
'Flickan som uppfann livet, 
det verkliga livet.
Knockout!
För mycket lycka.'
 
 
'Den hemliga historien
vid avgrunden.
Farlig kärlek
när förnuftet sover.'
 
 
'Älskade.
I taket lyser stjärnorna
innan du somnar.
Ingenting kan hindra natten.'
 
 
 
 
 

Monthly Makers 'Återbruk'

 
Det är inget revolutionerande och nyskapande jag har gjort, men en gammal rostig konservburk som jag har haft i mina gömmor hur länge som helst, med ambitionen att jag skulle göra nånting av, kom äntligen till användning. Den förvandlades till en ljuslykta. 
  
 
Detta använde jag. 
 
 
 
När jag skulle fila till den vassa kanten så lossnade hela ringen. Problemet löst! :)
Efter att ha sprayat burken med klarlack gjorde jag två hål med hammare och spik för att kunna fästa ståltråden. 
 
 
 
På ståltråden trädde jag pärlor. 
 
 
Klart!
 
 
Lyktan hängdes upp i fönstret bredvid ytterdörren och sen var det bara å vänta på att det skulle bli mörkt så att jag kunde tända den :) 
 
 
 
 
 
Ett enkelt sätt att göra hallen lite mysigare. Även om vi går mot ljusare tider så är det fortfarande många av dygnets timmar som är mörka och behöver ljusas upp :)
 
Jag tyckte det här var ett jätteroligt tema och har nog fått lite blodad tand...  
Jag har sysslat med det här förr, dock har det blivit väldigt lite de senaste åren. Men eftersom tankar har kretsat mycket kring återbruk de senaste veckorna så har många idéer har ploppat upp och det kommer nog visa sig här på bloggen fram över... 
 
 
 
 

återbruksinspiration

Deadline för Monthly Makers tema 'återbruk' närmar sig med stormsteg och jag har spenderat denna lediga måndag med att pyssla med mitt bidrag. Det är inte mer jag kan göra just nu så jag surfar runt lite och tittar på annan kreativ och rolig återanvändning av saker och ting som folk har gjort. Otroligt inspirerande!
 
 
Kanske har du en gammal cykel som inte längre duger som transportmedel? Här är ett gäng idéer på vad du kan göra med den istället. 
 
 
Eller varför inte göra en fondvägg av gamla brädor? Kommer från den här bloggen.
 
 
En väska som inte längre används kan bli en härlig kattbädd :) Hittade jag här
 
 
Att använda tekannor som krukor fanns på den här sidan, tillsammans med en massa andra idéer. 
 
 

the Remakerie

The Remakerie är ett kanadensiskt företgag som skapar nya fina saker av gamla strumpor, tröjor och annat stickat materiel. 
 
 
Jag menar, hur söta är inte dom här? De hade gärna fått bo hemma hos mig :)
 
 
 
 
Även om butiken innehåller mycket annat tjusigt så är det ändå alla de härliga djuren som är mina favoriter :)  
 
 
Man kan även följa The Remakerie på FB.
 
 

nycklar

 
För några dagar sedan rensade jag ur en garderob som står ute i gamla pannrummet. Där har jag haft en tendens att dumpa sånt jag inte riktigt vet var jag ska göra av. Det var en hel del skit som hade hamnat där...
Det hängde även ett gäng nycklar där som den gamla ägaren till huset lämnat kvar. Min första tanke var att slänga dem, men eftersom jag funderar mycket kring 'återburk' just nu så tog det inte många sekunder för nästa tanke att infinna sig, nämligen; 'Det här kan jag använda och göra nånting med'
Får se om det blir nånting av dem innan den 25e, har nämligen lite andra idéer till Monthly Makers, men annars blir det vid senare tillfälle... :)
 
 
 
 

gammal goding

 
Avslutar helgen med denna underbara Stevie Wonder klassiker! Lyssna och njut och ha en fortsatt trevlig söndag! :)
 
 

kärleksfull frukost

 
 
Efter tips och recept som jag fann på bloggen Coffee and Cupcake så bakade jag hjärtformade knäckebröd att servera mig själv som frukost denna Alla Hjärtans Dag.
Det är ju alltid mysigt att få skämma bort sig själv lite :)
Måste dock erkänna att tiden för min frukost ligger tidsmässigt närmare vad de flesta skulle kalla eftermiddagsfika, eftersom jag jobbade i natt. 
 
 
 
Blommor hör ju till dennna dag och få man inte av nån annan så får man ge sig själv ;)
 
 
Och i fönstret bakom står smurfarna på rad :)
 
Nu måste jag gå och göra mig iordning. Det är dags att åka till jobbet och sprida lite kärlek :) Ha en härlig kväll!
 

hjärtligt stilleben

 
Det har väl knappats undgått någon att Alla Hjärtans Dag står för dörren. Ett bra tillfälle att ge lite extra kärlek och uppmärksamhet till sina nära och kära :)
Jag hoppas ni alla får en riktigt hjärligt vacker och fin dag i morgon! 
 
 
De hjärtformade löven fann jag under en höstpromenad för några år sedan och la i press. Till vardags sitter dom på mitt kylskåp. 
 
 
Jag har ingen aning om vad det är för typ av frön/kärnor, men de kommer från något gammalt halsband. Sparat dem för att jag tycker de är fina och garanterat kan komma till användning nån dag...
 
 
Stenarna, som jag plockat upp just på grund av att de är hjärtformade, är funna på olika stränder och vid olika tillfällen, så mycket vet jag, men jag kan inte komma ihåg var eller när. 
 

monthly makers

 
 
Nu har månadens tema på Monthly Makers släppts och det är 'Återbruk'Läs mer här om vad Monthly Makers är för nåt och hur du gör för att delta. 
 
Återbruk är ett jätteroligt tema tycker jag. Jag gillar att återanvända och hitta nya användningsområden för saker och ting. Här kommer lite av det jag har gjort tidigare;
 
 
Det är inte många dagar sedan jag skrev om miniväxthuset som jag byggde med hjälp av en pet flaska.
 
 
Projektlådorna som jag gjorde av gamla skokartonger. 
 
 
Mitt soffbord av lastpallar.
 
 
Kryddförvaring av en gammal trälåda.
 
 
Planeringskalendern jag gjorde med hjälp av en pärm. 
 
 

tävling

På den fina inredningsbloggen 'Svart, vitt & rött' så pågår det en tävling där man kan vinna ett konsttryck. Klart jag vill vara med! :) Det finns väldigt många fina att välja mellan, men min absoluta favorit är 'Uggla'. Som jag nämt tidigare så är jag ju väldigt förtjust i ugglor och tänk att få ha den här fina på väggen! :)
 
 

citronträd

 
 
Jag fick viss lite blodad tand av att sätta avokadokärnorna i vatten för att se om jag kan lyckas få dem att växa, för nu har jag även planterat citronkärnor i hemmagjorda miniväxthus :) 
 
 
Förutom citronkärnorna behövs jord, lecakulor, pet-flaska och plastburk att odla i. Jag valde att återanvända två creme fraish burkar. Eftersom deras utseende inte är så estetiskt tilltalande så började jag med snygga till dem med svart sprayfärg och guldstjärnor. 
 
 
Börja med att lägga lite lecakulor i botten av krukan och sen jord på. Kärnorna ska tryckas ner 1-2 cm i jorden. Dela petflaskan på hälften och den övre delen av flaskan och sätt över jorden. 
Detta skapar samma miljö som i ett växthus. 
 
 
Jorden får aldrig bli torr, inte heller vara överdrivet blöt, utan ska hållas fuktig. 
 
 
Och nu är det återigen bara att vänta... Det tar ett par veckor till ett par månader för citronplantorna att titta upp. 
 
 
 
 
 
 
 

självporträtt feb 2015

 

you're so vain

 
Hörde den här låten för några dagar sedan och har haft den på skallen sen dess.
Dom har dessutom hittat en riktigt skön snubbe som dansar sig igenom den här videon tycker jag :)
 
På tal om sköna snubbar:
 
 
Och på tal om rullskridskor. Riktigt skön 70-tals discolook på den här video :)
 

skål!

 
När man har nåt att fira så ska det givetvis vara bubbel, men för att festa till det lite extra så kan man blanda till en bubblig drink :) Den här var verkligen supergod! Rekommenderas! 
 
 
Behövs för 1 glas:
 
1 dl prosecco (mousserande vin)
2 msk konc flädersaft
2 tsk färskpressad limejuice
färsk mynta
kolsyrat vatten
 
Gör så här:
 
Häll flädersaft och limejuice i ett champagneglas.
Lägg i några rivna eller grovhackade myntablad.
Häll på prosecco och fyll upp med kolsyrat vatten.
 

(recept från 'Buffe')
 
 
 
 
 

avokadokärnor

 
När våren närmar sig så blir man ju lite sugen på att plantera och få se hur det spirar och växer. Som jag skrivit tidigare har jag inte överdrivet gröna fingrar, men jag har länge velat testa att odla avokadokärnor. Tips på hur man gör hittade jag här
 
 
 
 
 
 
Idag satte jag de två kärnor som legat på tork i några dagar i vars ett glas vatten. Nu är det bara å vänta...
 
 
 
 

promenad

Livets eviga gång. Man traskar på. Steg efter steg. Tröttsamt ibland och man går lite vilse ibland. Men känslan när man stannar upp och inser att man är på rätt väg...

Obeskrivlig.

 

 


RSS 2.0