loppisfynd

 
Gårdagen innehöll ett besök på loppis i jakt efter material till ett nytt projekt jag har påbörjat. Jag fann vad jag sökte och jag lovar att jag ska berätta mer om det en annan dag. 
Men idag blir det om de andra prylarna som också fick följa med mig hem; några krukor, ett fat och en liten plåtburk. 
 
 
Krukorna var perfekta till ett gäng små kaktusar som har intagit soffbordet :) 
 
 
Fatet var till sängbordet i gästrummet. Ett ställe att lägga klocka, ringar och dylikt på. 
 
 
Vad jag ska ha den lilla plåtburken till vet jag inte ännu, men den kommer i alla fall att bo någonstans i köket :)
 
 

tavla av pinnar

 
Nej, det här blev inte alls som jag hade tänkt mig. Att det skulle bli en stjärna på väggen skapad av pinnar, ja, så långt är det rätt. 
 
 
Jag började med att tälja bort barken från ett gäng pinnar och sen var tanken att göra väv av pinnarna och grovt garn. Men det gick verkligen inte, pinnarna gled ur väven hela tiden. Jag gjorde många försök innan jag tillslut fick ge upp och inse att om jag ska klara av det behöver jag en vävram. Ett framtida projekt....
 
 
Så istället målade jag en bit spånplatta vit och limmade pinnarna på den.
 
 
Den färdiga tavlan har fått en plats bredvid den stora kartan eftersom de färgmässigt passar väldigt fint tillsammans. 
 
 
Jag vet inte om jag är mest missnöjd med att det inte blev som jag hade tänkt mig eller för att det faktiskt inte blev så snyggt. Jag har lekt med tanken att det kanske skulle bli bättre om stjärnan fick en kompis...? En likadan fast tvärtom; vitmålade pinnar på obehandlad bakgrund. Får se om jag orkar göra det...
 
 
Runt hörnet hänger den väggmobil jag gjorde till temat 'tändstickor' :)
 
 
Det blir inte alltid som man tänkt sig, men man lär sig något nytt varje gång man skapar och framför allt så sätter det igång en massa kreativa tankar och nya idéer väcks. Det gör att det ändå är så värt det :)
 
 
 
 
 
 
 
 

smörgåsbricka

 
När jag fyllde år i våras så fick jag en uggleformad skärbräda i present. Nu tycker jag att den är lite för fin för att skära på så jag använder den som smörgåsbricka istället. Perfekt! :)
 
 
 

textremsor

 
Jag har alltid velat förvara ris, pasta och dylikt i glasburkar, men jag hinner glömma bort koktid och mått mellan varven så för att inte tappa den informationen har varorna oftast fått vara kvar i sina originalförpackningar. 
Så när jag såg den här snygga lösningen på problemet  i en inredningstidning kände jag att 'den idén snor jag rakt av'. Upptäckte även häromdagen att Granit använder sig av textremsor på glasburkar i sin skyltning, så det är fler som har kommit på att det här en smart grej :)
 
 
 
 

asså, detta väder....

 
Jag hittade en färgglad sommarklänning på rean. Men jag hyser inga som helst förhoppningar om att få möjlighet att använda den till något annat än som garderobspynt förrän det bär av till Barcelona. Inte med tanke på hur den här svenska sommaren regnar bort... :(

ny leksak

 
Jag har skaffat mig en dymo! En klassisk variant med vit, upphöjd text. Finns att köpa på Clas Ohlson
Jag har länge velat ha en sån här, bara för att det är roligt och fint med små textremsor, men jag har inte haft någon egentlig användning för den så det har ju inte direkt varit motiverat att köpa... 
Men nu! Nu har jag ett projekt på gång som innefattar en dymo! :) Så därför fick den här lilla apparaten följa med mig hem. 
Mer om det projektet en annan dag, nu måste jag dricka upp mitt kaffe och bege mig till jobbet. 
Hoppas ni har en skön sommar-torsdag!

lycklig faster

Blommor från min trädgård.
 
Det har varit känt ett tag nu att månades tema hos Monthly Makers är rymden. Jag noterade det och la informationen i något hörn av hjärnan där det fick mogna medan jag fokuserade på viktigare saker.
Nämligen att busa med mina tre underbara brorsbarn som har varit här och hälsat på i olika omgångar. 
 
 
Det är helt fantastiskt att få umgås med de små sötnosarna <3
Det blev närstudier av gräs tillsammans med lilltjejen som snart är nio månader. Och av femåringen och snart åttaåringen fick jag lära mig allt om 'Fisk på torra land' och 'Skylanders'. Områden där min kunskap tidigare varit väldigt bristfällig... ;)
 
 
Så var det det där med rymden ja... Lite idéer har fladdrat förbi från och till och efter att ha vänt och vridit på dem så tror jag nu att jag har klart för mig vad jag ska göra :) 
Dags att skrida till verket.
 
 
Hoppas ni alla har en riktigt trevlig onsdag! 
 

armband

 
I Hässleholm finns en kvinnojour och just nu gör ICA Maxi en insats för att samla ihop pengar till deras barnverksamhet. Bland annat säljs dessa armband och eftersom jag regelbundet får kommentarer om mitt skratt, som jag gärna delar med av till världen så ofta som tillfälle ges, tyckte jag att det var en oerhört passande text. Att dessutom veta att pengarna går oavkortat till en sån otroligt viktigt verksamhet känns extra bra. 

resa bokad

  
Sen några dagar tillbaka är resan till Barcelona äntligen bokad! Om en dryg månad bär det av. 
Jag ser verkligen så mycket fram emot detta kommande avbrott i vardagen då jag under några dagar ska få besöka en av de platser jag länge velat se. Längtar efter att få strosa runt och uppleva Gaudis byggnader. Att få sitta på någon skön uteservering med nya och gamla vänner och bli fnittrig av sangria i den spanska natten. Och att få ligga på stranden och bara njuta av sol och värme :)
Kanske någon av er som varit i Barcelona och har bra tips på vad man bör se och göra? Vore kul att få höra och ta del av. 

lilla huset på prärien

 
När jag var liten satt jag klistrad framför den här tv-serien; 'Lilla huset på prärien'.
Jag älskade böckerna och nu fick jag se Laura och hela hennes familj live!
Böckerna och tv-serien skiljer sig väsentligt åt och efter att ha frågat min mamma vilket som egentligen var den riktiga så svarade jag på min egna fråga genom att förklara att det givetvis var historien på tv, för det var ju verkliga människor. 
Detta är alltså tillfället när jag lär mig om skådespeleri... ;)
 
 
Böckerna har jag läst om många gånger efter den händelsen och de är lika bra varje gång. Man uppskattar olika saker som barn och som vuxen men historien är precis lika läsvärd oavsett ålder. Så om ni inte har läst dem; gör det!
Nu har jag precis börjat på en intressant biografi om denna kvinna som skrev min barndoms favoritböcker...
 
 
...och bara några sidor in så fick jag veta att Gart Williams, som gjort de underbara illustrationerna i böckerna, reste runt till de olika platserna som Laura's familj flyttar till, för att få en bättre känsla innan han gjorde bilderna. Fantastiskt!
 
Det finns nog en risk för att detta leder till att jag läser om hela serien än en gång :) 
 
 

massa melon

 
Jag har verkligen frossat i frukt den här sommaren! Först jordgubbar, sen nektariner och nu är det alla sorters meloner i stora mängder :)  
 
 
 
 
 

ny frisyr

 
En dag på jobbet, när jag hade håret utsläppt, kom en gäst fram till mig och sa; 'Jaså, inga flätor idag? Det är ju annars ditt signum.'
Eh....
Kanske att jag har haft håret flätat liiite för ofta.... Eller vad tror ni?
 
 
Därför är det ju helt fantastiskt bra tajmat att man på Matildas blogg får fina tips på håruppsättningar . Den här varianten kändes som nåt som även kunde funka med mitt raka, flygiga hår. 
 
 
Det var en snabb och enkel frisyr som jag hoppas håller hela natten. Dags att åka till jobbet. Trevlig måndag allihopa!

nya gardiner

 
Nu har äntligen min vimpelrad fått sällskap av gardiner och jag behöver inte längre ha persiennerna nere i vardagsrummet när jag vill slippa insyn. 
 
 
Det jag ville ha var gardiner som med lätthet kunde dras för på kvällen men samtidigt gjorde att ljuset från dessa stora härliga fönster kunde släppas in på dagen. 
Så efter att ha fått kämpa lite för att få dit vajern har jag nu uppnått målet :) Gardinlängderna glider smidigt fram och tillbaka till dit jag vill ha dem.
 
 
Gardinspännena är en smart och enkel lösning för att dra ihop längderna. Jag hittade dem på Indiska förra året. Tyget är från IKEA och jag gillar verkligen de små 'plupparna' som ger tyget struktur. 
 

den där orkidéen

 
I januari tyckte jag att min orkidé var så full av blommor och knoppar, men det är ingenting mot vad denna växt bjuder på just nu! :) Asså, wow! Så vackert. 
 
 
 

läst i juni

 
 
Efter en kall maj bestämde jag mig för att hjälpa sommaren lite på traven genom att välja böcker med somriga omslag. Jag vet ju inte riktigt om det har hjälpt dock...
Visserligen har det förekommit några fina, soliga och varma dagar både i juni och juli, men allt för många har ändå varit regniga och inte alls bjudit på det väder som jag har önskat mig. 
Men, läsa kan man göra i alla väder ;) och här kommer, lite sent, en summering av juni månad; 3 'vanliga' böcker och 3 ljudböcker. 
 
I läst ordning:
 
'I de lugnaste vatten' av Viveca Sten
 
När en man flyter upp på stranden intrasslat i ett nät så avskrivs det först som en olyckshändelse, men när hans kusin kort därefter hittas mördad på vandrarhemmet börjar man misstänka ett samband. 
Jag ska inte säga att jag inte läser deckare. För det gör jag. Men jag slukar dem inte. Nån då och då är lagom. Jag blev rekommenderad Viveca Sten av min kompis Hania och 'I de lugnaste vatten' är första delen i en serie Sandhamnsdeckare om kriminalinspektören Thomas Andreasson och juristen Nora Linde.
Jag gillade språket och eftersom den här serien finns som ljudböcker så kommer jag fortsätta följa Thomas och Noras äventyr med jämna mellanrum :)
 

'Fjärilseffekten' av Karin Alvtegen
 
En bil krockar oförklarligt med ett tåg och flera personer dör. Vad är det som leder fram till denna olycka? Vi får följa tre personer; deras nuvarande liv och den historia som fört dem fram till där de är idag. Barndomens hädelser som påverkar långt upp i vuxen ålder och effekterna av en chockartad upplevelse. 
Jag älskar den här typen av historier; ett gäng till synes lösa trådar som möts i slutet. 

'En egen strand' av Aino Trosell
 
Den här boken kryper in under skinnet. Redan från början, när de två utarbetade systrarna Hanna och Judit står på flygplatsen för att resa till andra sidan jordklotet. De vill fly till sin alldeles egna strand där de kan återhämta sig. De hittar platsen, men när lugnet lägger sig så kan allt man försöker förtränga plötsligt finna utrymme och det blir kanske inte riktigt som de tänkt sig...
En bok om vårt 'springa-in-i-väggen' samhälle och den psykiska ohälsa det för med sig. Den är väldigt bra, men som sagt även naket obehaglig. 
 
 

'Än klappar hjärtan' av Helena von Zweigbergk
 
Viktor ska ta studenten och då vill hans biologiska pappa, som försvann när Viktor var 1 år, plötsligt närvara. Detta uppdykande väcker en massa minnen till liv. Viktors mamma Astrid och hennes nya man Henrik lever till synes ett perfekt liv, men hur bra är det egentligen? 
Astrid och hennes två systrar berättar omväxlande i olika kapitel om deras inte helt okomplicerade relationer till varandra och till sina respektive. 
Jag tyckte mycket om att lyssna på det här relationsdramat. Jag har läst böcker av Helena von Zweigbergk tidigare och om man gillar hennes berättelser och språk så är den här boken ingen besvikelse.
 
'I know why the caged bird sings' av Maya Angelou
 
Maya och hennes bror blir satta som små barn på tåget för att tas om hand av sin starkt religösa farmor. Detta är upptakten till denna bok om att växa upp som svart under 30- och 40-talets USA. Syskonen bor omväxlande hos den driftiga farmodern i Södern och hos sin färgstarka mamma på Östkusten.  
Att ta sig igenom böcker på engelska tar alltid lite tid för mig, men jag har som ambition att läsa ett par om året i alla fall och då gäller det att välja nåt som verkligen tilltalar så att jag inte tröttnar och lägger av, vilket har hänt. Detta var en riktig fullträff! Jag tyckte mycket om den här boken och skulle gärna läsa mer av Maya Angelou. 
 

'Stål' av Silvia Avallone
 
De två 13-åriga tjejerna Anna och Francesca är bästa vänner. De är populära och snygga och föremål för män och pojkars blickar och tjejerna avundsjuka. De bor i ett litet italienskt samhälle där livet kretsar kring stålverket och de drömmer om att rymma till ett mindre enformigt liv långt bort från trassliga familjeförhållanden. 
Det här lär hamna på Topp 5 över årets bästa böcker. En välskriven historia om tonårsvänskapen som sätts på prov när kärleken också ska få plats. En berättelse om vuxenvärlden svek och om Italiens baksida, långt från det turistiga och vackra land som vi vanligen presenteras. 
 
 
 
 
 
 
 

skuggmönster

 
Jag har haft besök av vänner från Stockholm och hela vägen från Oslo och då fick både kameran och datorn vila till fördel för grillning, prat och skratt som varade långt in på sommarnatten.
Nu är huset tomt och tyst igen (eller så tyst är det ju faktiskt inte, musiken flödar ganska högt...) och jag sysselsätter mig denna regniga dag med att sy gardiner till vardagsrummet. Resultatet kommer snart :)
 
 
Men under en av de soliga dagar som slutet av förra veckan bjöd på, så lyckades jag fånga björkens skuggor. Detta mönster som jag på nåt sätt hade tänkt använda till Monthly Makers. Nu blev det inte så och det gör inte så mycket, bara det blir fler sånna här dagar då solen fyller världen med mönster! För när jag tittar ut genom fönstret just nu och ser himlen full av moln och träden vajar friskt i vinden så känns det lite hopplöst... :(

blåa tår

 
Underbara, fantastiska fina sommar! Lyckan över det soliga och varma vädret är total! Som jag väntat och längtat och nu är det här! Njuter! :)
 

really like you

 
Det här måste vara en av de snyggaste lyrics-videos jag har sett! :)
 

bloggträff

 
Johanna som har bloggen Life of Johanna annordnar en bloggträff i Kristianstad här i Skåne.  
Det är inte långt från där jag bor, men jag vet ännu inte om jag är ledig den dagen... Annars hade det ju varit kul att träffa andra bloggare från trakten :)
 
 

korkunderlägg

Jag och Maarit har en utmaning. Vi ska göra om grytunderlägg i kork. Vår optimistiska deadline har gått ut för längesen, så vi får väl se när det blir av, men jag har i alla fall samlat lite inspiration på nätet. 
Klicka på bilderna för att komma till sidan de är hämtade ifrån. 
 
 
Pynta underläggen med sina favoritplatser. 
 
 
Bygga ett vinterlandskap. 
  
 
Göra färgglada anslagstavlor. 
 
 
Skapa praktisk förvaring. 
 
 
Måla i somriga färger. Perfekt till grillfesten :)
 
 
Eller kanske göra en väggklocka?
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0