halloween tips

 
Eftersom jag jobbar hela helgen så kommer det inte bli något firande av Halloween för min del, men jag hoppas ni andra får en riktigt läskigt rolig helg. Här kommer lite inspiration till hur man fixar till den perfekta stämningen :)
 
 
På bloggen Bli min jäst finns recept på hur man bakar läskiga fingrar
 
 
 Jag gillar dessa dekorativa fladdermöss av sidenband.
 
 
En ljusslinga med spöken som lyser upp i höstmörkret är ju inte fel :)
 
 
Enkel och snygg dekoration över festbordet kan vara att använda häxhattar. 
 
 
Vill man få en lite mer obehaglig känsla kan gamla dockor komma till användning. 
 
 
Olika varianter av cake pop's hittade jag här
 
 
Om man tröttnar på allt godis kanske man vill ha en Halloweenfrukt istället?
 
Hoppas det gav någon inspiration och ha nu en riktigt fantastisk helg allihop! 

när det inte blir som man tänkt sig

 
Vissa dagar blir det verkligen inte alls som man har tänkt sig! Idag var planen att åka till Malmö för att gå på yoga. Det är något som jag aldrig har gjort men länge har velat prova.
Eftersom jag hade jobbat natten blev det bara drygt 5 timmars sömn innan jag var tvungen att stiga upp. En snabb kaffe och sen cykla in mot stationen. Väl där fick jag veta att tåget var inställt och det var ersättningsbuss som gällde.
Redan när jag satte mig på bussen hade jag en känsla av att detta skulle innebära att jag inte skulle hinna i tid, men man måste ju chansa ;) 
 
 
Det var en fantastiskt strålande höstdag som spelades upp utanför bussfönstret medan klockan obarmhärtigt tickade. 
 
 
Det skånska landskapet är verkligen otroligt vackert! 
 
 
När yogan började hade vi inte kommit längre än till Eslöv, där det skulle bytas till tåg. Eftersom det kändes så otroligt tråkigt att bara sätta sig på en buss tillbaka hem fortsatte jag ändå ner till Malmö för en shoppingtur på Emporia :) 
Det är verkligen inte roligt att hamna i dessa tågkaos som uppstår med jämna mellanrum. Idag kunde jag ta det med lite ro eftersom det var ledig. Även om det var tråkigt att missa yogan så hade det varit en helt annan sak om jag hade varit på väg till jobbet. Jag tyckte så synd om alla de resenärer som stod och trängdes med sina resväskor, på väg mot Kastrup. Man såg hur stressen ökade när det drog ut på tiden innan vi fick rulla vidare från Eslövs station.
 
 
Men summa av den här dagen för min del är att även om jag fortfarande har kvar 'Gå på yoga' på min lista över sånt jag vill göra, så fick jag i alla fall betat av en del av de inköp jag behöver göra :) 
 

garnskulptur

 
När jag satt och letade inspiration till Monthly Makers tema 'Garn' så såg jag bilder på vad som kallas 'God's eye' och tyckte de var så fina. Jag tänkte att man borde kunna göra som typ en 'totempåle' med flera ögon. 
 
 
Pinnar finns det gott om i min trädgård. Jag hittade en lagom lång som skulle vara 'pålen' och sen några mindre. Jag hade redan bestämt att det färdiga resultatet skulle få bo i gästrummet där tonerna går i grått och rött och valde därför garn utifrån den färgskalan. 
 
 
Det var ett roligt projekt och jag är nöjd med resultatet, förutom att jag skulle ha börjat lite högre upp så att det hade varit lite mer avstånd från golvet till första ögat. Det hade varit snyggare. 
 
 
Det tog lite tid att göra, men det är verkligen inte svårt. Här finns en video med beskrivning. 
 
 
 
 
 
 

garn inspiration

Månadens tema hos Montly Makers är 'Garn'Det är verkligen ett härligt material med så fantastiskt många möjligheter :)
Jag önskar att mitt virkprojekt inte hade gått så otroligt långsamt framåt för då hade jag kunnat använda det, men det finns inte en chans att jag hinner klart med det jag tänkt göra. Letade därför fram lite inspiration på andra projekt man kan hitta på. Klicka på bilden för att komma till dess ursprung. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

tid

 
Tiden bara rusar iväg just nu och jag hinner inte riktigt med allt jag vill göra. Bland annat har bloggen blivit eftersatt och på golvet i vardagsrummet ligger den matta jag håller på och flätar av t-shirts och påminner mig dagligen om att den bara är halvfärdig. Varje dag är den lika halvfärdig...
Jaja. Tids nog så blir nog även den klar...
Nu ska jag först njuta av en veckas ledighet med familj och vänner :) 
 

teckna

 
Det var otroligt längesen jag tecknade nånting överhuvudtaget och det märks att handen är ovan för resultatet blir inte så bra, men det är fantastiskt roligt och jag förhoppningsvis ger det mersmak. 
 
 

höstpepp #2

 
Hösten hittills har varit lite blåsig men annars bjudit på fint väder och det är jag väldigt tacksam för. Det är glädjande att bara kunna njuta av de vackra färger och mönster som kommer med denna årstid. 
 
 
 
 
 
 

Barcelona - del 4

 
Sista dagen i Barcelona spenderade jag med dessa fina. 
Första målet var att gå tillbaka till den stora galleria, El Corte Ingles, där vi hade avslutat shoppingrundan häromdagen, eftersom Pernilla inte kunde släppa tanken på ett par skor hon provat där. När de fina skorna kommit i hennes ägo blev det kaffepaus på Starbucks, där bilden är ifrån. 
 
 
Sen begav vi oss iväg på lite turistande. 
 
 
Först La Sagrada Familia. Den var stängd för dagen, men vi ville ha sett den i alla fall. Det kan vara så att det var mest jag som var angelägen om detta, men de andra följde snällt med :)
Nästa gång jag kommer till Barcelona ser jag fram emot ett besök inne i kyrkan ;) 
 
 
Strax efter att vi kommit dit tändes fasadbelysningen till denna häftiga byggnad.
Pernilla lyckades verkligen få till en snygg min där :) Men ännu roligare är det att jag fick med kvinnan bakom Maarit med en nästan likadan topp. Haha!
 
 
Under en lykta i närheten av kyrkan. Pernilla kunde inte låta bli att klättra lite ;)
 
 
Sen åkte vi vidare med tunnelbanan till den stora fontänen, Font Montjuic, som på kvällarna bjuder på ett fantastiskt ljud- och ljusspel. 
 
 
Det var verkligen helt magiskt! Kan rekommendera ett besök om ni åker till Barcelona. 
 
 
På väg därifrån, när vi satt och funderade på vad vi skulle göra härnäst, så showade Pernilla lite för oss igen :)
 
 
Vi bestämde oss för att det var dags för en bit mat. Efter att ha velat utanför flera ställen lyckades inkastaren på restaurangen Ultramarinos på La Rambla övertala om oss att gå in. Främst var det för att de serverade cavasangria, som vi pratat om i flera dagar att vi ville testa ;)
 
 
Det visade sig var ett härligt ställe med stora väggmålningar, coola lampor i taket, en dj som spelade musik och god mat :)
 
 
Pernilla suger i sig de sista dropparna av sangrian. Sen kommer hon på att det finns frukt kvar i tillbringaren. Den måste tas tillvara på...
 
 
'Den här måste vi ju äta upp'
 
 
'Här Maarit ska du få lite' 
 
 
Härligt fnittriga klev vi ut från restaurangen och styrde stegen hemåt. Vi stannade till på torget utanför vår gränd och tog ett gäng med sista bilder.
 
 
Bland annat tog Pernilla en panorama bild över torget där jag och Maarit sprang runt henne för att hamna på bilden flera gånger :)
 
 
Och så lite crazy faces :)
 
 
Pernilla bestämde även att det var läge att inviga sina nya skor och promenera i dem de sista metrarna till vår port. 
Det var dags att förbereda sig för morgondagens hemfärd. Packa väskor, kramas och sen sova några timmar. 
 
 
Pernilla hade ett ruggit tidigt flyg och lämnade lägenheten medan vi andra sov. Jag och Maarit åkte ut till flygplatsen tillsammans några timmar senare. Vi skulle dock inte med samma plan, hon åkte ett par timmar före mig.
 
Det var verkligen en helt fantastisk och välbehövlig semester som gav så många skratt och underbara minnen som jag kan leva på länge :)
 
 
 
 
 
 
 
 

amplar

 
Det är en ordentligt blåsig dag här idag. Träden svajar fram och tillbaka och på marken virvlar löven runt. Ett perfekt väder för inomhusaktiviteter :) Jag har bland annat hängt upp två amplar i vardagsrummet. 
 
 
 
Som jag tidigare berättat så fyndade jag ampeln till vänster för ett tag sen. När jag var på loppis igår kom jag hem med ännu en ampel (tillsammans med lite andra saker som ni kan se...)
 
 
Hörnan bredvid de stora fönsterna är tänkt att fyllas med växter. Amplarna är en bra början :)
 
 
Min gubbe kommer att bo i en djungel ;) Och det den där piedestalen har jag fortfarande inte bestämt mig för om jag ska måla eller inte...
 
 
Hur ogärna jag än vill så måste jag tyvärr nu ge mig ut i blåsten. Först träning och sen jobba. Hoppas ni har en bra onsdag allihop!
 
 
 

nyponsmoothie

 
I dessa förkylningstider kan det vara bra att boosta sig själv med en riktig c-vitamin kick och nypon är perfekta för ändamål eftersom de är rika på just detta. 
 
 
Som jag berättade här så hade fåglarna mumsat i sig de flesta nyponen på busken som jag hittade, men i affären kan man köpa 'bitar av nyponskal' och med dessa kan man göra en riktigt härlig smoothie. 
 
Det här behövs för 2 stora glas:
 
1 dl nyponskalbitar
2 dl vatten
4 dl apelsinjuice
1 banan
saften från 1/2 citron
 
 
Gör så här:
 
Koka upp vattnet och häll över nyponskalbitarna.
Låt stå till det kallnat och nyponen mjuknat.
Kör sen tillsammans med övriga ingredienser i en mixer.
 
Det smakar som en krämig och lite syrlig nyponsoppa. Riktigt gott! 
 
 
 
 
 

Barcelona del 3

 
Som jag skrev här så gick jag hem betydligt tidigare än resten av gänget den andra kvällen och jag tror jag hann sitta i soffan och dricka 4 koppar kaffe innan de andra kom till liv dagen efter.
Magnus och Wei hade redan hunnit ge sig iväg för lite turistande när jag, Maarit och Pernilla började vår tänkta shoppingtur med en bit mat på det fina torget Plaza Real, ett kvarter in från La Rambla. 
 
 
Två trötta och hungriga tjejer. 
 
 
Ja, asså inte för att jag såg så värst mycket piggare ut. Hahaha!
 
 
Pernie lyckades fånga mig in action.
 
 
Och jag fångade de här två :) Haha! Man har aldrig tråkigt i deras sällskap.
 
 
Efter vår brunch gick vi alltså på shoppingtur. Men det måste nog räknas som en av världshistoriens sämsta med tanke på att resultatet blev att Maarit köpte 5 nagellack och Pernilla ett par presenter till sina barn. Thats it. Efter 5 timmars strosande in och ut i affärer hade man trott att det skulle bli liite mer... ;)
 
 
Utanför den stora gallerian där vi avslutade vår runda (helt enkelt för att butikerna stängde) möttes vi av denna färgglada fontän. Dock inte alls lika storslagen som den vi skulle komma att besöka sista dagen. Men mer om det i ett senare inlägg.
 
 
Vi befann oss nu i motsatt ända av La Rambla från den där vi bodde, och så klart måste vi ju ha en 'tåg'bild härifrån också :)
 
 
På vägen ner längs La Rambla mötte vi de andra Stockholmarna :) 
 
 
Och sen mötte vi upp Magnus och Wei för en bit mat.
Under tiden som vi väntade på maten, som inte alls levde upp till våra förväntningar, så underhöll Pernie;
  
 
Hahaha! Det är lite oklart vad hon sysslar med, men roligt hade vi :)
 
Efter maten gick vi hem. Det blev en tidig kväll. Alla var ganska trötta och vi hade bestämt oss för att komma upp lite tidigare nästa dag för vårt besök i Park Güell, som jag skrev om här
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

el pardón

 
Nä, just nu kan jag verkligen inte få nog av den här låten. Så fort den spelas på radion höjer jag volymen så mycket att nog hela kvarteret hör och sen dansar jag runt i huset.
Även om det här är favoriten just nu så är det mycket musik som kan få mig till ett spontant litet 'vardagsrumsdisco'. Framför allt när det är som nu, alldeles för längesen jag var ute och dansade. Det är uppenbart att min kropp har ett behov av göra det med jämna mellanrum ;)
Kanske skulle ta och boka in mig på ett zumba-pass nästa vecka? Inte samma sak, men stillar behovet lite i alla fall...
 
Vad det gäller 'El Pardón' så blev jag så glad när jag hittade den här lyricsvideon. Min spanska är tämligen begränsad och låttextnörden i mig blev barnsligt förtjust när jag fann låten med engelsk översättning. Inte mycket som krävs för att göra mig lycklig ibland ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

oktober

 
Jaha. Då har vi klivit in i oktober. Vet inte riktigt vart september tog vägen...? Det sa bara swish och så var den månaden förbi.
 
 
Som jag skrivit tidigare så ser jag verkligen inte fram emot det mörker och den kyla som den kommande årstiden oundvikligen har med sig, men jag har fyllt höstens kalender med roligheter för att göra det enklare :)
 
I mitten av denna månaden ska jag spendera en helg med min familj och sen blir det några dagar i Stockholm för att träffa vännerna där. 
Det är underbart att ha det att se fram emot :)
Nu blir det gräsklippning i det fina höstvädret innan jag beger mig till jobbet. 
Ha en fin fredag allihop! 
 

cykeltur

 
Idag gav jag mig ut på en cykeltur på jakt efter nypon som jag ville ha till ett foto som kommer i senare inlägg. 
 
Jag cyklade först till ett ställe där jag vet att det växte nypon när jag var liten. Men nu stod det ett stort träd där. Det roliga är att jag har passerat det här stället många gånger sen jag flyttade tillbaka, men ändå har jag fortfarande bilden av att det ska vara nyponbuskar här :)
 
 
Vid det som vi kallade 'Hemliga skogen' när vi var små, men som egentligen inte är mer än en skogsdunge mellan bostadsområdena, fann jag inte heller några nypon, men gott om björnbär :)
 
 
Inte långt därifrån ligger ett skogsområde med elljusspår. Inte heller där fann jag vad jag sökte efter, men det bjöds på många andra vackra upplevelser. 
 
 
Under rundan i skogen så fick jag plötsligt för mig att det hade vuxit nypon i närheten av de skolor som jag gått på. Mycket riktigt; utanför min gamla lågstadieskola hittade jag den här busken :) Yeay!
 
 
Fåglarna hade hunnit kalasa på många av nyponen, men jag fann tillräckligt för att det ska räcka till mitt projket. 
Det var en kylig och frisk höstdag idag. Himlen var jämngrå av moln som såg ut som de skulle kunna ge ifrån sig regn när som helst men valde att låta bli. En härlig dag för en cykeltur i naturen och det gjorde verkligen ingenting att det blev en lång omväg för att hitta en nyponbuske :)
 
 
 

RSS 2.0