blommor på trappan

 
 
Det har åskat och regnat här nu i fyra dagar. Seriöst! Var är sommaren någonstans? Inte här i alla fall...
 

 
 
För att skapa lite somrigare känsla så satte jag några blommande grenar, från en buske på baksidan, i en vas på trappen. Det blir lite mysigare att komma hem till efter nattens jobb :) 
Den lilla 'sköldpaddan' som tittar fram bakom vasen, och som det väl är tänkt att man ska borsta av skorna på, var något som följde med när huset köptes. 
 
 

den där lampan...

Ja den där ballonglampan som jag skulle göra och  började skriva om här. Ni kanske undrar hur det har gått?
När jag väl lyckats ha sönder och lirkat ut ballongen så visade det sig att det satt massor med klister kvar mellan garntrådarna och det var hur pyssligt som helst att försöka få bort.
 Efter att ha hållit på en bra stund utan att det kändes som att jag kommit nånstans så tröttnade jag helt enkelt och 'lampan' hamnade i ett hörn. När jag letade fram den därifrån för någon dag sedan så såg den ut så här:
 
 
Man kan lugnt konstatera att detta var ett misslyckat projekt och att det så småningom blir någon annan lampa som kommer att hänga där det var tänkt att den här skulle ha varit...

böcker

Eftersom jag tycker mycket om att läsa och att läsa OM böcker så trodde jag också att jag skulle roas av att skriva om det jag läst. Av den anledningen startade jag en bokblogg, men om jag är periodvis inaktiv på den här bloggen så är det inget mot hur lite jag skrev där. Därför är den bloggen nu nerlagd och de få inlägg jag vill göra om böcker och mitt läsande kommer åter att dyka upp här :)
 
 
 

selfie i vattnet


 
 Våra spegelbilder i det stilla vattnet i sjön vid Maarit farbrors stuga :)
 
 
 

roadtrip Finland

 
Som sagt så bilade vi till Finland, längs kusten norrut i Sverige och sen vidare in i grannlandet.
Vi började vår resa från Stockholm, och hade då sällskap av Magnus, upp till Umeå.
Första stoppet var en snabb kaffe i kasinostaden Sundsvall. Jag upptäckte till min förtjusning att det stod drakar i olika former runt om på stadens gator och torg. Så roliga! Hade velat fota allihopa :)
 
                            
 
Vidare längs vägen kom något som jag hade sett mycket fram emot att få se, nämligen Höga Kusten bron. Och visst är den häftig, Sveriges längsta hängbro? 
 
 
Vi övernattade hos Magnus pappa i Umeå och efter en fika på stan nästa dag stannade Magnus kvar i Björkarnas stad, medan jag och Maarit åkte vidare norrut och mot den finska gränsen. 
 
 
Det längsta norrut jag har varit tidigare i vårt avlånga land är Härnösand, men efter den här resan har jag befunnit mig ända upp i Haparanda :)
Vi fortsatte längs kusten även i Finland fram till Oulu (Uleåborg på svenska), där vi tog in på hotell.
Dagen efter svängde vi innåt landet och körde genom ett vackert skogrikt och sjöfyllt landskap bort mot östra Finland, där vi hälsade på Maarits morbror och sen vidare till hennes kusin, som vi sov över hos. 
  
 
På midsommarafton, som var resans fjärde dag, styrde vi kosan mot Maarit pappas stuga. Vi kom fram tidigt på eftermiddagen och hennes pappa hade värmt upp bastun till oss :) Efter badet blev det grillning och ett kubbliknande spel som heter Mölkky, nere hos Maarits farbror. Tyvärr finns det inga bilder från den underhållande midsommarkvällen eftersom jag glömde kameran, men väl från natten då jag och Maarit kom på att vi ju var tvungna att plocka de sju blommorna att lägga under kudden. 
 
 
Och visst ser vi nöjda ut med våra microbuketter? Men ingen av oss träffade någon som kan tolkas som en framtida man i våra drömmar den natten :( En släkting till Maarit berättade för oss dagen efter att det berodde på att vi inte hade plockat blommorna nakna :) Hahahaha!
 
 
 
 
Midsommardagen bjöd på samma väder som följt oss hela resan; en himmel full av moln som oväxlande gav ifrån sig regn eller lät solen titta fram en liten stund. Fast denna dag kom även en hagelskur. Inte ett väder som inbjöd till några storslagna strapatser, men det blev i alla fall en sightseeingtur runt i trakten.
 
 
Och sen nästa dag skjutsade Maarit mig till Helsingfors flygplats där jag tog planet hem och lämnade henne kvar i de vackra finska skogarna :)
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

tillbaka från 'mumindalen'

 
 
Nu är jag hemma igen från den härliga resan till Finland och det är åter dags att ta sig till jobbet. Det kommer ett längre inlägg med mer bilder från roadtripen i morgon. Idag endast bilden på det lilla 'muminhuset' som stod vid sjön alldeles intill Maarits farbrors hus. Visst är det gulligt? :)

glad midsommar

 
Jag hoppas ni alla får en riktigt fantastisk midsommar! Själv är jag som sagt i Finland och njuter :)
 
  
 
 Kanske ett kallt glas rosé istället för nubbe? Sommarens favorit heter 'Pink Hill'
 
 
 
 
 
 
 

semester

 
Idag är min andra dag på en veckas semester och jag tar tåget till Stockholm för att tillsammans med Maarit fortsätta mot Finland :) Lovar att uppdatera med bilder från äventyret när jag kommer tillbaka, men bloggen kommer inte att vara helt tyst under tiden för jag har planerat några inlägg :)
Och så håller vi tummarna för att Veolia tagit sitt förnuft till fånga och att tågstrejken är över när jag kommer hem igen. Det vore så skönt att återgå till en normal pendlingssituation.
 

fasadmålningar

 
 
Att svänga runt ett gathörn när man är ute och promenerar och mötas av två gigantiska fasadmålningar är ju bara helt fantastiskt :)  
 
 
 

soffbord forts.

 
Det är inte bara jag som har kommit på idén om att använda lastpall som soffbord :) Kolla in den här superfina varianten på bloggen Tidstjuven

back in the world

 
En av mina favorit artister, David Gray, är tillbaka med nytt material :) Och en oerhört snygg video som är full av mönster. Jag älskar mönster! 
 

soffbord

 
Efter att under en tid gått och funderat på hur man skaffar sig en lastpall så såg jag att det på Woody Bygghandels brädgård stod högar med sånna samlade. 
Fråga kostar ju inget, tänkte jag, och gick in och hörde mig för om man kunde få köpa två. Det fick jag :) 
Att sen forsla hem dem på cykel var lite trixigt. Måste varit en rolig syn...
Men det gick och nu har jag två som ska konstrueras ihop till ett soffbord :)
 
 
 

ny leksak

 
De gånger jag har varit med och julkortspysslat hemma hos Andrea så har alltid hennes vackra, gamla låda med bokstavsstämplar åkt fram och jag tror inta nån av oss har gått därifrån utan minst ett julkort där de kommit till användning. 
Länge har jag velat ha sånna stämplar och när jag hittade dessa på Granit så var jag bara tvungen att slå till. Långt ifrån lika vackra och inte alls i samma praktiska förvaring som Andrea's, men ändå...  Nu kan jag stämpla kort och brev och allt möjligt... :-)
 
 
 

självporträtt juni 2014

 
Håret börjar bli långt...
 

rather be

 
Min absoluta favoritlåt just nu!
Har den på min spellista och varje gång den dyker upp så bara måste jag spela den typ 5 gånger om innan jag kan gå vidare till nästa låt... :-) och nu när jag skulle lägga upp den på bloggen så har den gått om och om på YouTube. Ni måste ju bara kolla in japanerna som börjar digga till musiken på sushihaket. Hahaha! 
 

strejk

 
Det är mycket strejkande i min omgivning just nu. För det första är det tågpersonalen som strejkar, vilket innebär att inga Öresundståg går och det medför för min del att det är krångligare att ta sig till jobbet. Men jag har full förståelse för de gått ut i strejk. Hoppas bara att Veolia tar sitt förnuft till fånga inom en snar framtid.
Den andra strejken är på gymmet som jag går på här i stan. I den sal där passen hålls är det så fruktansvärt dålig luftkonditionering så instruktörerna har nu börjat strejka.
Ingen zumba! Och för tillfället heller inga besked om när eller hur detta ska åtgärdas. 
Nu har Hania och jag börjat ta oss in till Kristianstad för att gå på zumba där ibland, men igår blev även den inställd pga sjukdom. Så fruktansvärt frustrerande! 
Även om vi tog oss ut på en härlig promenad istället, efter dom många regnskurarna och stötte på den här klarblåa holken mitt i det gröna, så går det absolut inte upp emot zumban. 
 

utsikt från mitt köksfönster

 
Det blommar både ute och inne. 
 

RSS 2.0