nya idéer

 
Att sitta och sy på ett lapptäcke sätter igång kreativiteten och idéer till nya konstverk tar form :)
 

'bygger' datum

 

nybliven faster

 
Jag har blivit faster för tredje gången :)
Och det är därmed dags att sy färdigt den babyfilt som jag har påbörjat i väntan på att det lilla underverket ska komma till världen. Jag har som tradition att sy in födelsedatumet på baksidan, och därför kan inte filten göras klar förrän efter barnet är fött.
Här finns inlägget som visar dom två tidigare filtarna. 

alive

 
Den popiga dansversionen av den här låten har spelats en del på radion, men den står sig dåligt i jämförelse mot denna sköna akustiska inspelning.
Jag drar upp volymen, sjunger med lite med min obegåvade sångröst (ni som inte har hört den kan skratta er lyckliga). Det är dags för storstädning här hemma och i eftermiddag ser jag fram emot att äntligen få träffa Anna K. och hennes familj igen. Det var alldeles för många år sen sist.
Hoppas alla ni andra också får en fantastisk dag!

självporträtt aug 2014

 
 

djungelbarn

Insidan av garderoberna i sovrummet var inte superfräscha och det var inte lockande att hänga in sina kläder där. Av den anledningen har jag nu målat dem. Ett lite pyssligt projekt eftersom den ena garderoben inhåller både lådor och hyllplan. Men det är ett perfekt tillfälle att lyssna på en ljudbok och jag hörde Tintin Anderzon läsa 'Djungelbarn' av Sabine Kuegler. Årets hittills intressantaste bok!
 
Denna självbiografi handlar om Sabine Kueglers ovanliga uppväxt, hon bodde nämligen från det hon var sju till sjutton år gammal, tillsammans med sina föräldrar och två syskon, i djungeln. Föräldrarna, som ursprungligen är från Tyskland, var där för att studera språket hos detta inte tidigare upptäckta djungelfolk. 
När Sabine sen som sjuttonåring flyttar till Schweiz för att studera uppstår en gigantisk kulturkrock. 
Tydligen har boken också filmatiserats, om man föredrar det formatet. Hur som så kan jag verkligen rekommendera den!
 
 

på väg hem

 
På morgonen, på väg hem från jobbet, så drar sig solen fortfarande upp över horisonten, men det är inte långt kvar innan det kommer att vara mörkt hela vägen hem till sängen...

utsikt från ett tågfönster

Det är snart dags att ge sig iväg mot ett gäng nya arbetsdagar :)
Ibland när jag sitter på tåget på väg till jobbet så roar jag mig med att fota utsikten genom fönstret. Inte helt enkelt, eftersom blänket från lamporna inne i vagnen gärna vill vara med och den smuts som finns på rutan också hamnar på bilden, men jag kan ändå inte låta bli, för ibland får man till en eller två där det inte syns. Inte så mycket ialla fall :)
Det är oklart vad, men nånting med mönstret kring tåg och järnvägar fascinerar mig. 
 
 
 
 
 
 
 
 

tavlor

 
Som jag skrev i mitt tidigare inlägg så var inte den främsta anledningen till mitt besök i 2handbutiken att köpa böcker. Det var att hitta en ram till en av de fyra bilder som jag planerat ska hänga i min vita fyrkant. Jag fann vad jag sökte :) Och nu sitter dom uppe. Känns fantastiskt bra och jag gillar det faktum att de alla är verk av någon som jag på ett eller annat sätt känner :)
Så småningom behöver de lämnas in för att få ordentliga passepartouter, men det får bli en senare fråga... 

bokfynd

 
Det är för mig en omöjlighet att gå inom Röda Korsets 2-handbutik utan att komma därifrån med böcker, trots att jag, som idag, gick in för att köpa nånting helt annat. Men när man får fem härliga historier för 50:- (vilket oftast är mindre än man får betala för EN pocket i andra affärer) så är det svårt för en bokslukare att låta bli :)

katalog

 
Fyra nattpass känns i kroppen. Jag har inte haft överdrivet mycket energi idag, MEN jag kom i alla fall iväg på ett träningspass och efter det känner jag att jag nöjd kan sjunka ner i soffan och bläddra i dagens post och få lite inspiration och idéer och så tar vi nya tag imorgon :)

lampskärmens fortsättning

 
Jag har fått ett gäng bra förslag på vad jag ska göra med min lampskärm och det är något som jag ska titta närmare på när jag är ledig. Har först två nätter kvar att klara av. Men under tiden så har jag målat den med metallfärg, för jag tänkte om det blir så att det blir en lösning på problemet som innebär att det inte blir en heltäckande lampskärm, utan där själva ramen syns, så vill jag inte att den ska vara så rostig och avskavd som den var. Fortsättning följer...
 

ordlek

 
Idag fick jag en klurighet med posten. Ett paket som innehöll 12 stycken gipsbokstäver huller om buller.
 
 
Det går garanterat att kombinera ihop dessa på en mängd sätt, men jag är ganska säker på att det var det här budskapet jag skulle få fram. En mycket bra och användbar visdom att bära med sig! Kloka ord från en klok person. Tack så jättemycket!
De pryder nu mitt fina soffbord så att jag ser dem varje dag :)
 
 
 
 

blå lampskärm

Det är ganska fantastiskt egentligen att jag ger mig på ännu ett lampprojekt, med tanke på hur det förra gick... För det skulle visa sig att det här inte heller blev så bra...
 
 
Jag började med att leta fram ett tyg som jag tyckte passade. 
 

 
Sedan mätte jag, ritade ut, klippte och sydde ihop. Jag hade gjort en bit som skulle vara runt om och en rund bit som var tänkt att sitta ovanpå. 
 
 
När jag hade sytt ihop alla delarna började mitt problem; eftersom den här skärmen bara håller ihop den övre och undre ringen på två ställen och tyget inte har samma stadga i sig själv som den plisserade föregångaren så sjönk det liksom bara ihop. Såg jättekonstigt ut... Därför hämtade jag ståltråd och 'förbättrade'lite...
 
 
Men inte sjutton blev det bättre för det!
Det ser ju ut som nån konstig hatt som för mina tankar till Willy Wonka eller kaninen i Alice i Underlandet... Inte nöjd! :(
Då känns det mer som att det finns nåt intressant i den där konstruktionen med ståltråd... Eller vad tror ni?
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

blå bordslampa

 
Detta loppisfynd är det dags att göra iordning. Lampfoten ska så småningom få en ny sladd, men jag ska börja med att göra vid lampskärmen. Istället för det där tråkiga plisserade utseendet ska den kläs i ett tyg som matchar den blåa glasfoten. Det blir dagens projekt :) 

regnbåge

 
Igår var jag ute och drack vin med några av mina härliga kollegor efter jobbet, så det var med ett lite tungt huvud jag vaknade idag. Men det var det helt klart värt :)
Dagen bjöd på åska och regn, vilket passade mig bra eftersom inomhusaktiviteten 'storstädning' verkligen behövdes bli gjord... Inte roligt att genomföra, men så skönt när det väl är avklarat :)
Efter det blev det ett svettigt träningspass och på väg till gymmet så visade sig denna vackra regnbåge.
Nu sjunker jag nöjd ner i soffan och avslutar kvällen med en stor kopp te. Hoppas ni också haft en bra dag!

firework

 
Jag är inget stort fan av Katy Perry, men den här låten gillar jag starkt för texten är så bra. 
 

flaggor

 
 
För några år sedan startade jag projektet att samla på flaggor från alla länder jag besökte. Samlingen är långt ifrån komplett, det här är knappt hälften... Drömmen är att få tillfälle att resa till all världens länder :)
Tanken var från början att jag skulle sy på dem på min stora ryggsäck, men jag har insett att jag använder den så sällan att det skulle innebära att flaggorna i princip skulle förvisas till en garderob och det skulle ju vara lite trist. Så. Jag har kommit på ett par andra idéer på vad man skulle kunna göra; antingen sy på dem på en bit tyg som man sen förvandlar t.ex. till en väggbonad, kudde eller kanske tygkasse. Den andra tanken är att helt enkelt sy ihop flaggorna med varandra, typ som ett lapptäcke, och sen hänga upp dem på väggen. Kanske bredvid världskartan? Det skulle skapa en möjlighet att på ett enkelt sätt lägga till nya flaggor när det behövs...
Vad tror ni? Kanske någon av er som har en annan strålande idé? Tar tacksamt emot förslag! På något sätt vill jag i alla fall att flaggorna ska synas.  

sängen klar

 
Ja här sov man som en prinsessa! :) Och mitt överkast, sytt av stora vita lappar, hittades fram. 
 
 
 

sängbygge pågår

 
 
Igår kväll började jag äntligen med projektet att skruva ihop min säng, men jag kom inte så långt förrän jag insåg att eftersom jag ville måla den vit (obehandlad furu är inte riktigt min grej...) så var det bättre att göra det innan den sattes ihop. Alltså målade jag alla delarna igår och återupptog byggandet i morse. Tyvärr blev jag tvungen att avbryta då det blivit dags att bege sig till jobbet. Det blir till att göra färdigt när jag kommer hem ikväll :)

trädtröja

 
Det är nåt speciellt med träd. Jag vet inte om jag har skrivit om det förut, men dom utgör ett läckert mönster och när jag för många år sedan såg den här på en marknad i Bangkok så var det ju ett givet köp :)
 

kläder av lappar

Jag syr ju gärna lapptäcken. Men man kan ju även göra kläder med samma teknik... :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

fondvägg klar

 
 
Min chokladbruna vägg är klar! :) Det behövdes minimalt med justeringar med en liten pensel efter att jag dragit bort maskeringstejpen. Så smidigt. 
Som ni ser har blommorna hittat tillbaka till fönstret, nu ska bara sängen sättas ihop, gardinerna  och tavlorna hängas upp och sen är rummet redo att bebos :)

fondvägg

 
 
Sängen som jag köpte på IKEA ska stå i mitt sovrum, men innan jag skruvar ihop den ville jag först göra färdigt fondväggen som ska vara bakom huvudändan på sängen. Min idé med väggen var att göra en ram i brunt runt en vit fyrkant. I den fyrkanten ska det sen hänga tavlor. 
 
 
Efter att ha tejpat upp ramen målade jag först med vitt för att minska risken att den bruna färgen smiter under tejpen och därmed öka chansen att det blir raka linjer. Nu ikväll har jag målat det andra lagret med den chokladbruna färgen så imorgon kommer resultatet :)
 

 
 
 

RSS 2.0