shopping

 
Idag har varit en helt underbar sommardag här i Skåne och många är nog dom som har varit och tagit sig ett dopp nånstans. Men inte jag. Jag hyrde en lastbil istället och gjorde en liten roadtrip ner till Malmö.
Min kollega Freja ska flytta och hade därför en säng hon ville sälja. Kommer att bli perfekt i mitt gästrum :) Efter att jag hämtat upp den tog jag en tur till IKEA. För att köpa ännu en säng faktiskt. Den är tänkt att vara i mitt sovrum. 
På vägen hem körde jag inom några loppisar och fyndade lite småsaker, bland annat hittade jag äntligen en golvlampa till min läshörna i vardagsrummet :)
Kvällen kommer troligen att spenderas med att montera ihop sängar, men först ska jag njuta en stund av den vackra kvällen, sittandes på uteplatsen, drickandes ett glas rosé och titta på igelkottarna när dom stökar runt i rabatterna :) Hoppas att ni oxå har haft möjlighet att sommarnjuta denna dag!
 

självporträtt juli 2014

 

you could be the greatest

 
Asså, den här texten! Så mycket inspiration! Så bra.  
 

fler igelkottar

 
Som jag skrev för några dagar sedan så har det flyttat in en igelkott i min trädgård och när jag var ute igår och hörde löven prassla där, så gick jag fram för att titta till den. Då visade det sig att det inte är EN igelkott som bor där utan en hel familj! :) En massa små igelkottsbebisar stökade runt i löven. Så otroligt söta! Och mamma igelkott visade sig inte var särskilt rädd för mig utan kom väldigt nära när hon skulle ge sig ut på äventyr i omgivningen och lämnade dom små vid kojan. 
 
 

reafynd

 
Nej, det är förekommer inte många outfits-inlägg på den här bloggen, men det är svårt att inte bli inspirerad när man fyndar 2 par byxor och en tröja för 175:- tillsammans :)
Jag gillar verkligen det faktum att det har börjat dyka upp mönster på byxor. Allra helst när det går i blåa toner :) Det är väl inte nån som har missat att det är favoritfärgen? :)
 

morgonkaffe

 
Idag var minsann vädret så härligt att man kunde sitta ute och dricka morgonkaffet. (Vilket för mig, som jobbat natten, innebär att det sker mitt på eftermiddagen...)
Att hitta saker med mitt namn på är omöjligt i Sverige, men i Danmark går det ;) och denna lilla söta mugg fick jag med mig från Skagen. 
 
 

att pendla

Selfie på stationen från förra året, så fint väder är det inte det här året ;)
 
Många frågar mig om jag inte tycker det är jobbigt att pendla så långt till jobbet, men så länge tågen går som dom ska så tycker jag faktiskt inte det. Det ger mig tid till att läsa (...eller blogga, som jag just nu gör sittandes på tåget)
Målet med läsandet det här året är 100 böcker och med lite mer än halva året gånget så kan jag konstatera att det kommer bli tajt eftersom jag bara läst 36 hittills. Så nu plockar jag upp min bok istället! Hörs imorgon!
 

blåklockor

 
Ett gäng blåklockor har slagit sig ner vid foten av den ena björken. 
 
Trots att himlen var täckt av moln hela dagen så kom det inte så mycket regn och jag kunde spendera flera timmar, denna lediga dag, ute i trädgården. Välbehövligt. 

igelkotten

 
När jag var ute i trädgården för några dagar sedan hörde jag plötsligt hur det prasslade bland löven i ena rabatten. Trodde först att det var en fågel som jagade mask, men när det inte upphörde var jag ju tvungen att kolla efter och då upptäckte jag den här lilla krabaten. En igelkott som höll på att samla ihop löv och bygga sig en koja i hörnet av rabatten :) Så gulligt! Nu kan jag ju inte ta bort löven därifrån. Dom får helt enkelt ligga kvar...
 
 
 
 
 
 
 
 

Skagen

 
Skagen är Danmarks nordligaste stad och även namnet på området runtomkring. Det är en gammal fiskeby, men befolkningen har mer och mer kommit att försörja sig på turism.
 
 
Jag och Marianne möttes upp i Göteborg och efter en underbar sommarkväll där, tog vi morgonfärjan över till Fredrikshavn, denna stad i Danmark där jag en gång i tiden föddes :) Vi hyrde en bil och körde upp mot Skagen. På vägen stannade till i byn Aalbæck, som låg halvvägs, och där det enligt broschyren skulle finnas 'god shopping' men med typ tre butiker så tyckte jag nog att det var en smärre överdrift... Däremot fanns det ett mysigt fikaställe med fantastisk choklad och lakrits och väldigt god glass. Väl framme i Skagen strosade vi runt på gågatan och i gallerier. Vädret var inte det allra bästa och morgonen efter när vi tog oss ut på själva strandspetsen tyckte jag det var så kallt att en mössa inköptes i souvenirbutiken. 
 
Med 'Sandormen' blir man körd ut till den nordligaste spetsen av Danmark.
 
På vars en sida om dennna landtunga har man Kattegatt och Skagerak. 
 
Jag i min nya mössa och Marianne som tar ett foto på mig när jag tar en selfie :)
 
 
 
Efter besöket på spetsen åkte vi till Skagens Museum, där det var en specialutställning om Tuxen, en av de mindre kända Skagenmålarna. Men vi började givetvis med en fika, man måste ju se till att få sin dagliga dos kaffe ;)
Medan vi var på museet så klarnade vädret upp och när vi sedan åkte vidare till Skagens By-og Egnsmuseum, som visar Skagens historia från den lilla fiskeby den var en gång i tiden och fram till idag, så lyste solen och det blev riktigt skönt :)
 
 
 
På vår färd tillbaka mot Fredrikshavn så stannade vi till vid Den Tilsandede Kirke. Det är bara tornet som står kvar av denna kyrka som kungen lät bestämma skulle stängas och flyttas eftersom varje gång det skulle hållas mässa var församlingen tvungna att gräva sig in genom all den sand som blåst dit och halvt dränkt kyrkan. 
 
 
Sista kvällen avslutades i Fredrikshavn med ett restaurangbesök på Café Feen. Om ni nångång befinner er i denna stad och vill äta dansk 'husmanskost' till ett bra pris och i en mysig miljö så måste ni bara gå dit :) Skulle lätt kunna äta dom där frikadellerna varje dag... ;)
 
 
 
 
 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

mer resande

 
Nu har jag varit på ännu en liten resa, nämligen en tur upp till Danmarks nordligaste punkt, Skagen. Otroligt vackert, om än ett väldigt blåsigt hörn av världen. Det kommer ett längre inlägg om resan imorgon, nu endast de fina snäckor jag fann på Skagens långa sandstränder. 

RSS 2.0